Ecoentorn Massaluca

"OBSERVATORI ECOENTORN MASSALUCA"

 

 

EcoEntorn Massaluca naix amb l’esperit de revaloritzar i potenciar els recursos naturals de la Pobla de Massaluca amb l’objectiu de crear una experiència ecoturística que permeti als visitants conèixer els elements paisatgístics, la diversitat específica i el patrimoni natural, cultural i històric del destí, treballant sempre sota la premissa de:

‘ Qui coneix respecta, qui respecta té cura i qui té cura conserva’

La Pobla de Massaluca és un municipi amb 1.636 ha dins el PEIN de Riba-roja d’Ebre, inclosa dins la ZEPA (Zona Especial Protecció d’Aus) Tossals d’Almatret i Riba-roja, fet que fa que aquesta zona tingui una fauna ornitològica d’especial importància. Així doncs, l’observació d’aus o Birdwatching, com també és coneguda aquesta pràctica, és una de les activitats estrella de les quals es pot gaudir al llarg de les rutes que de moment componen el projecte.

EcoEntorn Massaluca us ofereix l’oportunitat de passar uns dies gaudint de la natura en un entorn rural únic i acollidor. La Pobla de Massaluca, amb uns 320 habitants, és un petit municipi de la Terra Alta que compta amb uns valors paisatgístics i naturals gairebé únics a la comarca.

Amb l’objectiu de recuperar, conservar i potenciar els valors i recursos naturals del municipi, s’ha creat tres rutes al llarg de les quals es pot descobrir i aprendre, sobre els elements paisatgístics, la diversitat específica i el patrimoni natural, cultural i històric de la població.

L’activitat estrella que es pot dur a terme al llarg d’aquestes tres rutes és el Birdwatching o observació d’aus, ja que l’ornitològic, juntament amb l’ictiològic, és un dels grups faunístics més destacables. Tanmateix, la fotografia natural, el senderisme i l’observació d’espècies animals i vegetals complementen aquesta oferta ecoturística.

Aquestes tres rutes són:

- La Punta del Duc: ruta d’uns 2 km de distància que, a través de les restes de trinxeres i de les extenses pinedes, ens guia fins al mirador de la Punta del Duc. Des d’aquest punt es pot observar el campanar de l’antic poble de Faió, el qual va quedar submergit en les aigües del pantà. Tanmateix, es pot observar la diversitat ornitològica destacant espècies com el voltor comú.

Mapa ruta

 

- La Punta dels Capellans: aquesta ruta té gairebé 6 km i s’acaba al mirador de la Punta dels Capellans, des d’on es pot observar la gran varietat d’espècies d’aus de la zona i el pantà de Riba-roja d’Ebre. Al llarg de la seva durada ens trobem diversos tipus de les tradicionals construccions de pedra en sec del municipi, i es pot gaudir del mosaic paisatgístic que el cultiu d’ametllers i oliveres crea.

Mapa ruta

 

- Les Basses antigues de la Pobla: ruta que rodeja el poble i pretén guiar els turistes, a través dels camps d’ametllers i olivers, fins als cinc punts d’atracció de fauna que componen aquesta ruta de gairebé 10 km de distància. Tot i això, la ruta es pot fer en dos trams de 4 km i 6 km respectivament, al propi ritme, i passant el temps desitjat a cada un dels punts.

Mapa ruta

 

Com bé està indicat en els enllaços anteriors es pot accedir a totes les rutes i punts d’interès amb cotxe, fins a un espai habilitat com a pàrquing, perquè les persones amb mobilitat reduïda també en puguin gaudir.

Subscriure a