Festa de l'Ametlla

El dia 24 d'agost de 2014 va tenir lloc, al nostre municipi, la "1a Festa de l'Ametlla", amb l'objectiu de, en primer lloc, destacar la importància d'aquest fruit sec en l'economia del nostre poble, gràcies al qual ens hem convertit en un dels principals productors d'ametlla de la comarca, en segon lloc, donar a conèixer aquest ingredient tan gustós i tan bàsic en la nostra gastronomia, i per últim intentar col·locar la Pobla de Massaluca dins del calendari de fires locals.

La festa es va organitzar juntament amb diferents entitats locals, que van crear la comissió organitzadora de la festa i l'encarregada de portar-la a terme. Actualment les entitats que en formen part són: l'Associació Esportiva Massaluca, l'Associació de Dones "la Trobada", la Penya Barcelonista de la Pobla, la Societat de Caçadors Massaluquense, la Cooperativa Agrícola CATERRA i l'Ajuntament.

Cada any, la festa comença amb l'obertura del Mercat Artesanal i l'acte d'inauguració. Durant tot el dia hi ha activitats i representacions pels carrers, un taller de cuina amb receptes fetes amb ametlla, i exposicions vàries, com poden ser de pintura, fotografia, de maquinària i estris agrícoles per al cultiu de l'ametlla, per exemple.

Es fa el dinar popular, on s'hi poden degustar plats en què l'ametlla n'és un dels ingredients, tot acompanyat amb oli i vins de la Cooperativa Agrícola CATERRA.

Des de l'Ajuntament agraïm a entitats i a tothom que col·labora desinteressadament i que fan possible que aquesta festa es pugui portar a terme i sigui, any rere any, tot un èxit.