Vi / oli / ametlles

L'activitat econòmica més desenvolupada al municipi és l'agricultura, amb tres tipus de cultius principals, que són la vinya, l'olivera i l'ametlla. Antigament predominaven els cultius de secà, però en l'actualitat bona part del Terme Municipal ha passat a ser de regadiu, gràcies a l'obra del Reg de la Zona Oriental de la Terra Alta (REGZOTA), que agafa l'aigua del Pantà de Riba-Roja d'Ebre, i permet així, regar les finques de la Pobla de Massaluca, entre altres pobles de la comarca.

 

  • El vi

El vi és un producte que tradicionalment es porta realitzant al municipi des de temps dels nostres avantpassats.

Les entitats que elaboren i on podreu trobar vi són:

. CATERRA Agrícola i SC Terra Alta, SCCL, que és una cooperativa formada per gran part dels pagesos del municipi. Els vins de CATERRRA formen part de la Denominació d'Origen Terra Alta. Aquests tenen diversos reconeixements tant en l'àmbit nacional, com internacional. En el següent enllaç podeu trobar tota la informació que us interessi respecte a l'elaboració i els productes que ofereix la Cooperativa CATERRA.

. El Celler "Los Trulls d'Auligué", és un celler particular que també elabora vi procedent de vinyes del nostre Terme Municipal.

 

  • L'oli

També CATERRA i el Celler "Los Trulls d'Auligué" elaboren oli a partir d'oliveres cultivades al Terme Municipal.

. CATERRA elabora olis que formen part de la Denominació d'Origen Protegida Terra Alta, a partir d'olives de les varietats d'Empletre i Arberquina. Aquest oli ha estat mereixedor d'importants premis al llarg dels anys.

. El Celler "Los Trulls d'Auligué", també és productor d'oli d'oliva.

 

  • L'ametlla

L'ametlla és el fruit sec que s'obté de l'ametller. La Pobla de Massaluca disposa al seu Terme Municipal de diverses hectàrees dedicades a aquest cultiu.

Del tractament d'aquestes ametlles, també se n'encarrega la Cooperativa CATERRA. Les recull i les prepara per posar-les a la venda a l'engròs.

Val la pena vindre al municipi en l'època de floració dels ametllers. Els ametllers florits formen un espectacle molt bonic de veure, que també resulta molt interessant per als amants de la fotografia. A més l'olor que desprenen aquests arbres florits envolta tot el municipi i el terme.

        

Cal destacar la celebració de la "Festa de l'ametlla", que té lloc al mes d'agost, on aquesta fruita seca n'és la protagonista.

 

 

 

 

Subscriure a